Házhoz szállítás: Magyarország teljes területén! Recept köteles termékek kizárólag patikánkban állatorvosi vény ellenében vásárolhatók meg!

Clorexyderm Oto fültisztító oldat 150 ml

Fültisztító oldat kutya és macska részére

- Klórhexidin-diglükonát: ebben a koncentrációban bakteriosztatikus, nem inaktiválják a szerves anyagok (pl. genny), nem irritál, fertőtlenítő hatású.
- Tejsav: savasít, biztosítja a készítmény 3,5-ös pH-ját, ezzel fokozza az antimikrobiális aktivitást.
- Szalicilsav: keratolitikus hatású, szelektíven roncsolja a hámsejtekben levő keratin láncokat, jól tolerálják a mélyebben helyezkedő sejtek. Bejut a gyulladásos területekre is, antibakteriális és gyulladáscsökkentő, összehúzó hatást fejt ki.
- Propilén-glikol: hidratáló vivőanyag.
Clorexyderm Oto fültisztító oldat 150 ml
Javallat:
Klórhexidin tartalmú fültisztító oldat kutya és macska részére.

Összetétel:
- Klórhexidin-diglukonát: 0,05 %
- Tejsav: 2,5 %
- Szalicilsav: 0,1 %
- Propilén glikol
- Ionmentes víz

Célállatfaj: Kutya, macska.

Tulajdonságok:
A Clorexyderm Oto oldat speciális formulája gyengéden feloldja és eltávolítja a fülváladékot, felnőtt valamint kölyök kutyák és macskák részére javasolt.

Jellemzők:
A fülzsír és az elpusztult sejtek megfelelő környezetet jelentenek a baktériumok és élesztőgombák, elsősorban a Malassezia pachydermatis elszaporodására. Ezért kezelés előtt el kell távolítani a fülzsírt és az elhalt sejteket.
A Clorexyderm Oto folyadék alkalmazásának célja, hogy eltávolítsa a fülből a fülzsírt és az elpusztult sejteket. A klórhexidin tartalmú oldat egyszeri dózisa 1-2 napig hatékony marad, ez elegendő ahhoz, hogy eltávolítsa a fülzsírt, a baktériumok és élesztőgombák, elsősorban a Malassezia pachydermatis táplálékforrását.

Alkalmazás:
A Cloexyderm Oto fültisztító folyadékkal töltsük meg a külső hallójáratot, gyengéden masszírozzuk a fül tövét, hogy elősegítsük a váladék eltávolítását. Távolítsuk el a váladékot vattával vagy az ujjunkra tekert gézdarabbal. A kezelést hetente 2-3 alkalommal ismételjük meg.
A termék alkalmazható fülcsepp előtti fültisztításra is.

Kiszerelés: 150 ml műanyag flakonban, papírdobozban.

Figyelmeztetés:
Gyermekek elől gondosan el kell zárni. Szembe ne kerüljön. Lenyelés esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, a címkét vagy a flakont az orvosnak meg kell mutatni.

Tárolás: Fénytől védve, hűvös, száraz helyen tárolandó.

3 300 Ft/db