Házhoz szállítás: Magyarország teljes területén! Recept köteles termékek kizárólag patikánkban állatorvosi vény ellenében vásárolhatók meg!

Aptus Multidog tabletta 150 x

Ásványi anyagokat, vitaminokat és mikroelemeket tartalmazó kiegészítő állateledel felnőtt kutyák és kutya kölykök részére, a házi táplálék kiegyensúlyozására. 

Aptus Multidog tabletta 150 x
Ásványi anyagokat, vitaminokat és mikroelemeket tartalmazó kiegészítő állateledel felnőtt kutyák és kutya kölykök részére, a házi táplálék kiegyensúlyozására. 
Tulajdonságok 
A kalcium és a foszfor a D vitaminnal együtt kulcsfontosságú tényezők a kutya csontozatának fejlődésében. A Multidog-ban a kalcium és foszfor aránya 1,8:1. A cink, biotin és metionin hiánya bőr és szőrzet problémákat okoz, főleg korpásodást, gyenge szőrminőséget, kiütéseket. Az A vitamin szükséges a szem, a bőr és a nyálkahártyák egészséges állapotához. Az A vitamin hiánya növelheti a különböző gyulladásos megbetegedések kockázatát. A B vitaminok szükségesek a bőr, a nyálkahártya és az idegrendszer egészséges állapotához. Az E vitamin antioxidánsként működik a szervezetben. Az E vitamin iránti igény növekszik, ha az eleség nagymennyiségű telítetlen zsírsavat tartalmaz. A D vitamin a növekedés időszakában szükséges a csontok fejlődéséhez. A carnitin szükséges a szív és a máj egészséges állapotához. 
Felhasználás 
A kutyáknak akkor van szükségük eleségük kiegészítésére, ha feltételezhető, hogy alaptáplálékukból nem jutnak elegendő vitaminhoz és mikroelemhez. Ez előfordulhat, ha a kutyák házi táplálékot kapnak, vagy stressz állapotban illetve betegség esetén. A fejlődésben lévő kölyköknek, a vemhességük végén lévő, illetve szoptató szukáknak szintén szükségük van eledelük kiegészítésére. 
A Multidog a kedvencek napi tápanyagszükségletének a felét elégíti ki. A kiegészítő adásakor figyelembe kell venni a napi alaptáplálék vitamin és mikroelem tartalmát. Az ajánlott adagot nem szabad túllépni, mert a termék A, D és E vitaminokat tartalmaz, melyek zsírban oldódóak és felhalmozódnak a szervezetben. A Multidog laktózt nem tartalmaz. 
Adagolás 
Felnőtt kutyáknak napi 1 tabletta 5 testtömeg kilogrammonként. Kölyköknek napi 1 tabletta 2 testtömeg kilogrammonként. A tabletta tömege 1,3 g. 
Kérjen állatorvosi tanácsot, ha feltételezi, hogy a kölyöknek csontfejlődési zavarai vannak. 
Konzultáljon állatorvosával a Multidog kiegészítő állateledel alkalmazásáról a nagytestű, gyorsan növekvő fajták kölykei esetében például a védőoltások beadása alkalmával. 

FIGYELEM! A termék szelént tartalmaz. Az ajánlottól eltérő felhasználása szelénmérgezést okozhat. 

Eltarthatóság: a gyártástól számított 2 év. 
Tárolás: Szobahőmérsékleten, (15–25°C). Gyermekektől elzárva tartandó. 
Csomagolás: 150 tabletta (200 g). 
Tápanyagok: 
Szárazanyag 96% 
Nyerszsír 1,7% 
Nyersfehérje 2,6% 
Nyersrost 4,5% 
Hamu 77% 
DL-metionin 5 mg/g 
Kalcium (Ca) 290 mg/g 
Foszfor (P) 160 mg/g 
Magnézium (Mg) 14 mg/g 

Kiegészítők előkeverékből: 
A vitamin E672 130 N,E,/g 
D3 vitamin E671 14 N,E,/g 
E vitamin 9 mg/g 
C vitamin E300 3,5 mg/g 
B1 vitamin 0,04 mg/g 
B2 vitamin 0,1 mg/g 
B6 vitamin 0,04 mg/g 
B12 vitamin 0,001 mg/g 
Pantoténsav 0,7 mg/g 
Niacin 0,4 mg/g 
Folsav 0,007 mg/g 
Biotin 0,004 mg/g 
Béta-karotin 0,4 mg/g 
Carnitin 5 mg/g 
Vas (Fe) E1 1,1 mg/g 
Cink (Zn) E6 1,3 mg/g 
Réz (Cu) E4 0,1 mg/g 
Jód (I) E2 0,02 mg/g 
Szelén (Se) E8 0,004 mg/g 
Betain 3,5 mg/g 

Összetevők: 
Trikalcium-foszfát 66% 
Dikalcium-foszfát 13% 
Vitamin-mikroelem-aminosav előkeverék 9,5% 
Ízesítő- és segédanyagok 9,3% 
Magnézium-dioxid 2,2%. 
Az összetevők feltüntetett mennyiségének pontossága +/- 15%. 

 
 

3 800 Ft/doboz